KIVITELEZÉS

 

Családi vállalkozásunk 1981 óta (előtte: 1971-1981 kizárólag kivitelezés) foglalkozik építőipari festékek, anyagok, szerszámok forgalmazásával. Az eltelt évek alatt legfőbb törekvésünk az volt, hogy vásárlóink igényeit széles választékkal, gyors és segítőkész kiszolgálással elégítsük ki. Igen jó beszállítói kapcsolatain lehetővé teszik, hogy kedvező áron és minőségben kínálhassuk Önöknek az általunk forgalmazott termékeket.  Kiemelt hangsúlyt helyezünk a szakiparosok mellett, a házilagos kivitelezést választó vevők kiszolgálására. Képzett eladóink szakmai segítségével,  Fővárosunk két pontjában egyedülálló választékot kínálunk, szerszám és anyag termékkörben, valamint ezen termékek házhoz szállítására. Kereskedelmi tevékenységünk mellett kivitelezési szolgáltatásunk sem mondható hétköznapinak, hiszen az eltelt évtizedek alatt hatalmas anyagismeretre tettünk szert, mely gyakorlatilag a piacon forgalomban lévő termékek teljes választékát foglalja magába. Fentiek mellett megrendelőink egy átfogó folyamattal találkozhatnak mely a gyártósortól a végfelhasználásig átlátható és nyomon követhető.

 

Fontos pozitívumnak emeljük ki, hogy kollégáink évtizedeken keresztül nyitva tartási időben boltunkban megtalálhatók, mely elérhetőség szempontjából garancia!

 

Legfőbb értékünk az ember! Büszkék vagyunk munkatársainkra, akik az elvárt minőséget szem előtt tartva, felelősségük teljes tudatában, kreatívan valósítják meg Megrendelőink elképzelését. Tudásuk legjavát adják mindig, mindenkinek. Így építünk mi, együtt, csapatként.

 

Határidőben, a részletekre odafigyelő festőt keres?
A festőtől elvárják, hogy színelméleti elveket alkalmazzon az árnyalatok egyeztetésére, kövesse az írásbeli és szóbeli utasításokat, és különféle eszközöket használjon a felületek festésére. Az egyéb feladatok közé tartozik a kisebb javítások elvégzése, valamint a megfelelő festékek és alapozók kiválasztása.

Ahhoz, hogy festőként sikeresek legyünk, nagy állóképességgel, fizikai erővel és időgazdálkodási készségekkel kell rendelkezni. Az ideális jelölt képes lesz megérteni az ügyfelek vízióit, követni az utasításokat, és a projekteket időben és költségvetésben teljesíteni.

 

 

Festő munkaköri feladatok:

 • Festési felületek előkészítése falmosással, lyukak javításával vagy régi festék eltávolításával
 • Festékek és egyéb bevonatok keverése, illesztése és felhordása különféle felületekre
 • Dekoratív és hamisított felületek biztosítása a projektnek megfelelően
 • A tervezési és előkészítési munkák hatékony lebonyolítása
 • A környező terület előkészítése ruhával vagy műanyaggal letakarva, hogy elkerülje a szennyeződéseket
 • Bútorok és berendezések mozgatása, ha szükséges, hogy elérje a projekt teljes felületét
 • Az említett projekthez szükséges anyagmennyiség és idő kiszámítása
 • Szerelvények, például ajtókilincsek és világításkapcsoló burkolatok eltávolítása
 • Szükség szerint ragassza le a területeket
 • Festékek, ecsetek és egyéb kellékek kiválasztása és vásárlása eladóktól
 • Árajánlat készítés, állásárak egyeztetése
 • A kellékek takarítása és a szerelvények cseréje a projekt befejezése után
 • Kommunikáció az ügyfelekkel annak biztosítása érdekében, hogy olyan megjelenést kapjanak, mint amire vágynak

Festő követelmények:

 • Középiskolai végzettség vagy azzal egyenértékű.
 • Lakó- vagy kereskedelmi terek festésének tapasztalata.
 • Az összes vonatkozó egészségügyi és biztonsági szabvány ismerete.
 • Jó tervezési és szervezőkészség.
 • Figyelem a részletekre.
 • Szilárd kommunikációs készség.
 • Jó egyensúly és fizikai erő.

 

 

 

Elektroszmog Árnyékolás

Mintaszámítás

Gyerekszoba elektromágneses sugárzás árnyékolása

Ha Ön gyermeke hálószobáját árnyékolja, akkor ajánlott a négy oldalfalat és a plafont árnyékolnia.

Gyerekszoba árnyékolása

 

A számításhoz kiinduló méretei:

 • 5 méter hosszú és 3 méter magas falfelület (15 m2)
 • 5 x 5 méteres plafonméret (25 m2)
 • 4 méter hosszú és 2,5 méter magas ablak (10 m2)
 • 90 cm hosszú és 210 cm magas ajtó (1,9 m2)

73,1 m2 falfelület árnyékolásának költsége:

Megnevezés Mennyiség Ár
HSF54 festék 11 liter (2×5+1 liter) 559,7 €*
GF3 földelő lemez 1 db 29,9 €*
GSX10 földelő szalag 3 db 59,7 €*
GPE földelő dugó 1 db 29,9 €*
GK5 alapozó 2 db 39,8 €*

* 2021. 07. 22. napi középárfolyam: 1 € = 359,73 Ft, vagyis 249 522 Ft.

Opcionális: ablakfólia, amely ekkora ablak esetén 2×59,9 € = 43 096 Ft, amelyhez az RDF62 ablakfóliát ajánljuk. Az ablakfólia élettartalmának növeléséhez ajánljuk az FMK30 és az FL4 alkalmazását (24,8 € = 8 921 Ft)

Az elektroszmog az elektromos jelenségek, berendezések által kibocsátott elektromágneses sugárzás, mágneses terek, rádiófrekvenciás sugárzások, melyek a szervezetet elérő terhelésként is jelentkeznek. A szmoghoz hasonlóan – egy szennyezési formának tartjuk, ami ellen védekezni kell. Forrása lehet természetes, vagy mesterséges, pl. a vihar, a Nap, a Föld mágneses tere, a csillagok, míg a mesterséges elektromágneses sugárzást az elektromos berendezések, hírközlés eszközei, elektromos vezetékek, váltóáramforrások bocsájtják ki.

Hatása élettanilag

Az elektromos berendezések okozta sugárzás nem ionizáló sugárzás, vagyis nem képes az atomokat ionizálni és kémiai kötéseket felbontani. Az ilyen sugárzások legjelentősebb élettani hatása a dielektromos fűtés (ezen az elven működik például a mikrohullámú sütő), ami azonban néhány ipari alkalmazást leszámítva az elektromos berendezéseknél nem jelentős. Egy mikrohullámú sütő használatánál pl. nem szabad az ajtajához közel tartózkodni, odahajolva belenézni. Attól függően, hogy milyen frekvenciájú elektromos sugárzás, elektroszmog éri a szervezetet, bekövetkezhet a testhőmérséklet emelkedése.

A gyenge elektromágneses tereknek nincs nyilvánvaló élettani hatása; vannak arra utaló jelek, hogy bizonyos esetekben (talán az elektromágneses sugárzás frekvenciájától vagy modulációjától függően) fellép biológiai hatás, de az ezzel kapcsolatos kutatások ellentmondóak, a hatásmechanizmus pedig nem ismert.

Számos kutatás találta azt, hogy a nagyfeszültségű elektromos távvezetékektől néhány száz méterre élő családokban kis mértékben emelkedett a gyermekkori leukémia valószínűsége; a hatást állatkísérletekben nem sikerült ellenőrizni. Tartós behatás esetén viszont felléphet alvászavar, ingerlékenység,szív- és érrendszert érintő betegség, meddőség.

A lakosság kb. 2 százaléka szenved túlzott elektromágneses érzékenységtől (Wifi).

Egy kutatás azt találta, hogy a nagyon aktív mobiltelefon-használóknál (átlagosan napi fél óra feletti használat) nagyobb a glióma (agydaganat) kialakulásának valószínűsége; metodológiai problémák miatt azonban az okozati kapcsolat bizonytalan. Ez alapján az elektromágneses tereket az IARC a lehetséges, hogy rákkeltő kategóriába sorolja (ide tartoznak például a savanyúságok és a kávé).

Az Örebrói Egyetemi Kórház kutatása szerint a mobiltelefont használók közül a fiatalabbak vannak nagyobb veszélynek kitéve, mivel kisebb agyi térfogatuk és még nem teljesen kifejlett koponyacsontjuk miatt agyukat nagyobb mennyiségű sugárzás éri a mobiltelefonok használata közben, mint idősebb embertársaik agyát.[4]

A tartós behatás területe jellegzetesen a fekvőhely, alvóhely, amelynek közelében éjszakára minden elektromos készüléket célszerű kikapcsolni, távolabb tenni. A mobiltelefon használatához célszerű a fejhallgató, fülhallgató használata, és a készülék távolabb helyezése.